Turistička organizacija Republike Srpske

www.turizamrs.org

tors@teol.net

 

Republika Srpska u okviru svoje turističke ponude nudi različite sadržaje i programe za sve turiste koji nas posjete. Ljubitelji avanture, aktivnog odmora, prirode, te svih onih mjesta koja čuvaju duh istorije i tradicije, pronaći će u Srpskoj kutak za sebe. Dobrodošli!

 

FLY FISHING

Rijeke Drina, Pliva i Ribnik pravi su „mamac“ za sve ljubitelje fly-fishinga. Iskoristite svoje slobodno vrijeme na najatraktivniji način i posjetite ove prirodne revire gdje vas očekuju uslovi za ribolov, kakvi se rijetko sreću u ovom dijelu Evrope.

 

BANJSKI TURIZAM

Usluge banjskih centara u Republici Srpskoj bazirane su prvenstveno na pružanju zdravstvenih usluga, liječenja. U ponudi posebno izdvajamo Banju Vrućicu, Teslić koji je danas jedan od vodećih zdravstvenih, wellnes i kongresnih centara u regionu.

 

VJERSKI TURIZAM

Za sve ljubitelje tradicije, kuture i istorije ovoga ljeta preporučujemo obilazak srednjevjekovnih manastira Srpske, koji u svojim riznicama čuvaju duh naroda sa ovih prostora. Ne propustite obići manastire Tvrdoš, Dobrićevo, Duži, Petropavlov, Hercegovačku Gračanicu, Sase, Lovnicu, Liplje, Stuplje...

 

EKO-ETNO PONUDA

Posljednjih godina na značaju sve više dobija i eko-etno ponuda Republike Srpske. Najatraktivnije destinacije ovog tipa svakako su Etno-selo „Stanišići“ kod Bijeljine i sve poznatije područje Šipova i njegove okoline, koje zahvaljujući brojnim seoskim domaćinstvima i njihovim ljubaznim domaćinima postaje sve interesantnija lokacija na turističkoj mapi RS.

 

NACIONALNI PARKOVI I PLANINSKI CENTRI

NP Kozara i Sutjeska su veoma interesantne turističke destinacije Republike Srpske. Posjetitelji ovih prirodnih oaza mogu da uživaju u raznovrsnim sadržajima, kao što su: planinarenje, šetnja uređenim pješačkim stazama, lov, ribolov i dr. U okviru NP Sutjeska, pravi izazov za turiste predstavlja prašuma Perućica, najveći očuvani prašumski rezervat u Evropi, te osvajanje Maglića, najvišeg vrha u BiH.

 

SKI CENTRI

Zima i skijanje su rezervisani za naše planianske ljepotice koje ljubiteljima zimskih sportova nude brojne sadržaje i uživanje u aktivnostima na snijegu. Olimpijska ljepotica Jahorina svakako prednjači u ponudi, a veliko interesoavnje posjetilaca ima i ski centar Kozara.

 

 

MANIFESTACIJE

Festivali, sportska takmičenja, gastro, kulturne, zabavne i brojne druge manifestacije i dešavanja jedan su od načina da upoznate ljepote i duh Srpske. Neke od najzanimljivijih i najprivlačnijih su: Muzički festivali „DEMOFEST“, Fresh Wave, Banja Luka; OK Fest, Tjentište/NP Sutjeska, „Skokovi sa višegradske ćuprije“, Višegrad; „Zvorničko ljeto“, Zvornik; „Dučićev dan“, Trebinje...

 

Svakako vam preporučujemo i city break ture u Banjaluci, Višegradu i Trebinju, gradovima bogate kulturno-istorijske baštine, avanture, mladosti i nezaboravnog noćnog provoda.

 

Ako vam je potreban još neki razlog da biste nas posjetili, spakujte se i krenite, sigurni smo da ćete ga ovdje naći.